EFT - Akupunkturpunkter

eftbodypoints3

Alle punktene stimuleres med lett "banking" eller "tapping" (med unntak av det såre punktet, som skal masseres), og denne bankingen gjør du med pekefinger og langfinger. Dette er ikke fordi det er en bestemt regel som sier du må bruke disse to fingrene, du kan gjerne bruke feks ringfinger og lillefinger. Men de fleste syns dette er den enkleste måten å gjøre det på. Ved at du bruker to fingertupper dekker du også et litt større område, og da er det lettere å treffe punktene. Det spiller ingen rolle om du banker på venstre eller høyre siden av kroppen, det er opp til hver enkelt hva som føles mest komfortabelt. Her er punktene:

Toppen av hodet:
Midt på hodet.

Innsiden av øyenbrynet:
Ved begynnelsen av øyenbrynet, like over og litt på siden av nesen.

Utsiden av øyenbrynet:
På benet langs yttersiden av øyet.

Under øyet:
På benet under øyet, ca 2,5 cm  under pupillen når du ser rett frem.

Under nesen:
På det lille området mellom nesen og overleppen (midten)

Haken:
Midt mellom hakespissen og nederste kant på underleppen (midten)

Kragebenspunktet:
Plasser pekefingeren i U-gropen øverst på brystbenet (der en mann knyter slipsknuten). Fra bunnen på U'en flytter du pekefingeren ca 2.5 cm ned mot navlen, og så ca 2.5 cm til venstre eller høyre (spiller ingen rolle hvilken av sidene du velger). Det sitter altså ikke PÅ kragebenet, men litt under.

Såre punktet:
Igjen plasserer du pekefingeren i "U-gropen" øverst på brystbenet. Beveg fingeren nedover mot navlen ca 8 cm, og like langt ut til siden (enten venstre eller høyre). Nå skal du befinne deg på øverste del av brystet, og hvis du nå trykker hardt i det området (innenfor en radius på 4.5 cm), skal du kunne finne et ømt punkt. Dette kalles "det såre punktet", og skal masseres( Altså ikke "tappes" på som de andre punktene). Dette punktet kan brukes som et alternativ til karatepunktet.

Under armen:
På siden av kroppen, i høyde med brystvorten for mannen, og midt på bh-stroppen for kvinnen. Det ligger ca 10 cm ned fra armhulen.

Karatepunktet:
Dette punktet finner du på siden av hånda, på den kjøttfulle delen mellom lillefingerleddet og håndleddet. Der du ville slått et karateslag.

Fingerpunktene: 
På siden av hver finger (nærmest kroppen når armen henger rett ned), rett ut fra neglens begynnelse. Alle fingre bortsett fra ringefinger. Det skader selvfølgelig ikke å stimulere dette punktet også, men det er ikke nødvendig. Du treffer den samme meridianen når du stimulerer gamutpunktet.

Gamutpunktet:
På håndbaken mellom de nederste knokene til lillefinger og ringfinger, ca 1cm inn på håndbaken fra knokene. Tenk deg en linje fra knoken på lillefingeren til knoken på ringefingeren. Tenk deg videre at denne linjen utgjør grunnlinjen i en likesidet trekant, der sidene møtes i et punkt i retning håndleddet. Midt i denne trekanten vil du finne gamutpunktet.

Kontaktperson:
Anette Westgaard

Tlf: 458 06 561

post@anettewestgaard.no

Vi tilbyr behandlinger i:
Fredrikstad, Oslo og via Skype.